YANGıN KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı genellikle 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 an süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapısı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdiveni bapsı kullanmaında uyanıklık edilmesi gereken unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem konulevinin yitirilmemesi için hem de merdivenin sadece amacı sinein kullanılabilmesi muhtevain bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Yangın Kapısı tütün sızdırmaz özelliğe mevla olması zımnında yangın takkadak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Bu baplar hariçya gerçek ve kolayca açılabilen gestaltya sahiptir.

Çıkış mesafelerinin bapdan allıkındığı yapı yararlanma sınıflarında, bir koridor mideindeki 2 yangın merdiveni arasındaki mesafe, evetğmurlama sistemi olmayan gestaltlarda koridor uzunluğunun yarısından ve evetğmurlama sistemi olan strüktürlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az olamaz.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız oturaklı evetğu derece, şık bir görünüm sağlayabilmek kucakin kullanılacağı mekana bakılırsa de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın anında kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın Bapsı seçer dikkat edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın peklik süresi ve klası belirlenmelidir.

Yangın merdivenine giriş ile katman sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en ırak kaçış mesafesi ve kullanıcı yüklükü esas karşıır.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve denetlememları kararlı olarak konstrüksiyonlmalıdır. Kapının aklık çkırmızıışmasını çıkarmak ciğerin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları Yangın Çıkış Kapısı kabilinden bileşenlerin durumu denetleme edilmeli ve icabında hizmet konstrüksiyonlmalıdır.

Yangın merdiveni ile ait yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

     Yangın Bapsı insanların, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına için belli başlı yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) sınırlı durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda yalnızca yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması ıztırari olarak akseptans edilmektedir.

Hatta, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Report this page